Næste stop: 15K

Løbeprogrammer, godt eller skidt?

Da jeg skulle lære at løbe de 5 km, fik jeg et løbeprogram, der var skånsomt, da jeg havde været meget ramt af skader. Jeg fulgte det til punkt og prikke, og jeg endte da med at gennemføre to 5 km løb i to weekender i træk. Da jeg skulle løbe de 10 km, var min træning op til meget mere ustruktureret, og det brød jeg mig egentlig ikke om. Jeg elsker når mit liv ligger i skema, og jeg elsker rutiner. Derfor tror jeg, at et løbeprogram er sagen for mig. Jeg har netop fundet et 24 ugers program, der går fra 5 km til halvmaraton, og det ser faktisk slet ikke tosset ud. Det passer mig super fint, at det er sat til 24 uger, for jeg har to måneder længere end det, til jeg skal løbe, hvilket betyder, at jeg har to måneder, hvor jeg kan løbe distancen, og så behøver jeg ikke få stress og irriterende nerver. Til gengæld kan jeg godt blive stresset ved tanken om, at jeg om 2 måneder (minus to dage for at være præcis) står ved starlinjen og skal løbe 15K. Hvordan er det lige meningen, at jeg skal kunne nå det? Men okay, det sagde jeg også om de 5K og de 10K, så mon ikke min vilje får mig i mål?

Derudover er jeg begyndt at tænke i nye baner. Måske det ville være lækkert at løbetræne med andre? En der er hurtigere og bedre en mig, som derfor kan presse mig en del. Til mit held mødte jeg en sød mand, Micky, da der var personalefest på pubben, og jeg stod i min brandert. Han er en sindssygt dygtig løber, og han har tilbudt mig sin hjælp gratis, så jeg kan komme i mål. Hvor sødt er det ikke lige?! Jeg bukker og takker. Derfor skal jeg til at træne lidt med ham også, altså løbetræne. Han har anbefalet mig nogle gode løbeområder, da jeg søger efter bakkede stier, skove osv., hvor der er mulighed for højdestigninger og intervaltræning. Han tilbød en fælles løbetur tirsdag, men der er jeg desværre ikke ledig. Jeg satser på, at vi finder en anden dag hurtigst muligt, for han er indbegrebet af en god løber. Han løber langt og hurtigt. Det vil jeg fandeme lære! Jeg er super spændt på at komme i gang med det.

Endnu en fed detalje: Fresh Fitness, mit træningscenter, har åbnet nyt center i Rødovre og åbner snart i Herlev. Det betyder, at de har et center lige ved min bedste veninde og snart også meget tæt på min skole. PERFEKT. Mandag går vi i krig med mit nye træningsprogram i det nye center. Jeg håber, at det sætter skub i det hele igen, for jeg har, for at være ærlig, været alt for doven på det sidste. Nu skal der ske noget, jeg skal nå op på 30 km løb om ugen fordelt på 3-5 løbeture, og jeg skal derudover træne muskler op med mit træningsprogram.  Fik jeg nævnt, at jeg starter i skole mandag og derfor også lige skal finde tid til at læse? Kom så, Maria!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Næste stop: 15K